
V začetku septembra je ponovno potekalo ocenjevanje za pridobitev uporabe certifikata kakovosti KBZ Okusiti Laško. Tokrat so potekala 4 ocenjevanja, in sicer za: prehrambene izdelke, rokodelske izdelke, jedi in pijače postrežene na gostinski način ter za prvi certifikat Hiše gastronomije.
Na ocenjevanje za prehranske izdelke je prispelo 61 pridelkov in živilskih izdelkov. Strokovna komisija je pozitivno ocenila 59 izdelkov, neocenjena sta bila 2, ki imata možnost nadgradnje in ponovne ocenitve.
Komisija je izpostavila kakovost čajev, ajdovega kruha z orehi, izdelke iz postrvi, vrtnin ter kite česna in čebule. Kot zelo kakovostni so bili označeni tudi izdelki iz mleka, predvsem pregreta smetana, skuta in ghee maslo. Pohvalili so tudi Prsjačo.
Na ocenjevanje za rokodelske izdelke so prispeli štirje izdelki ene ponudnice.
Trije gostinski ponudniki Thermana Laško, Rimske terme in Kmetija Vesenjak – Ekotur so bili za jedi in pijače postrežene na gostinski način pozitivno ocenjeni. Člani komisije so bili zelo zadovoljni z raznolikostjo ponudbe jedi in pijač.
Komisija pa je še posebej razglasila, da je gostinski ponudnik Pavus, primer dobre prakse vrhunske restavracije in prvi prejemnik certifikata Hiša gastronomije. Iskreno si želijo več tovrstnih gastronomskih ponudnikov v Laškem in nasploh v Sloveniji.