Z namenom, da na območju LAS Raznolikost podeželja skupaj začrtamo pot nadaljnjega sodelovanja in povezovanja ter še okrepimo lokalno prehransko samooskrbo, kratke dobavne verige in razvoj vsebin kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško, se je 4. 10. v Gala dvorani Kongresnega centra Thermana Laško odvijala 3. Borza lokalnih živil.
Ponudniki pridelkov in prehranskih izdelkov, gostinci ter predstavniki javnih zavodov smo na okrogli mizi pregledali zastavljene cilje in dosežene rezultate predhodnih dveh borz lokalnih živil in se strinjali, da smo lahko zadovoljni z dosedanjim delom, ki pa nas zavezuje k permanentnim izboljšavam in sledenju najboljšim na tem področju. Slednje je bilo tudi povod, da smo v goste povabili predstavnika Turizma Bohinj, ga. Lucijo Gartner in g. Branka Ravnika. Destinacija Bohinj je letos prejela najvišje priznanje Zelene sheme slovenskega turizma, platinasti znak Slovenia Green, med drugim tudi zaradi izjemno uspešnega povezovanja kmetijstva in turizma. Glede na njune predstavljene vsebine trajnosti in zelene rasti, smo se udeleženci dogodka strinjali, da moramo v prihodnje nujno vzpostaviti digitalizirano platformo za naročanje lokalno pridelane hrane, ki bo vsem deležnikom omogočala uvid v trenutno ponudbo in povpraševanje ter omogočiti vsem občanom Laškega prostor dostopa do lokalno pridelanih živil, ki bo na voljo od ponedeljka do sobote. Trenutno so v ta namen namreč na voljo le sredini Domači kotički, od 9. do 11. ure, sobotna tržnica od 8. do 12. ure in Laški sejem, prvi petek v mesecu, od 8. do 16. ure.
Dogodek je organizirala Občina Laško v sodelovanju z KGZ Celje, izpostavo Laško, Thermano in Stikom.