Page 54 - Laski_Bilten_st78-2020_NR
P. 54
MMC TV LAŠKO
OŠTIRKA V AKCIJI ZA v tem trenutku dejans-
ZDRAVSTVENE DELAVCE, POLICISTE ko najbolj ogroženi. To
IN RDEČI KRIŽ LAŠKO so zagotovo zdravstveni
delavci, policisti, prosto-
Kuharski umetniki so v teh časih, ko se voljci rdečega križa, ko-
svet sooča s pandemijo, morali odložiti munalni delavci, civilna
svoje kuhalnice in posode. Mnogi iz- zaščita, itd. Zaželel si je,
med njih le nemočno čakajo na to, da da bi tem ljudem naredi-
bodo svoj posel lahko ponovno zagna- li nekaj dobrega, jim dos-
li. Eden takih je gostinec in Laščan Mi- tavili malice na različne
ran Ojsteršek, lastnik gostilne Oštirka, konce po Sloveniji.«
ki s svojo kvalitetno ponudbo skozi Ojsterškovi so hra- Navadno za takimi projekti stoji celot-
leto razvaja naše brbončice v gostišču no pripravili za Zdravstveni dom Laško, na kuharska ekipa, tokrat je za kuhalnico
ob celjski tržnici. A pri Ojsterškovih v Policijsko postajo Laško in Rdeči križ poprijel Miran sam. Za konec smo se pri
prvih tednih korone niso počivali. Na Laško. Vsega skupaj so pripravili kar 48 Miranu Ojsteršku, ki ga neizmerno ceni-
družabnih omrežjih je namreč začel obrokov, moto njihovega jedilnika pa je mo in se v imenu vseh zahvaljujemo za
krožiti izziv kuharskih kolegov, ki so se priprava zdravega obroka, vezanega na dobrodelno gesto, pozanimali, kakšen je
odločili, da čas, ki ga drugače opravljajo sezono, za katerega sestavine so vzete iz njegov nasvet za vse nas, ki se v teh dneh
v kuhinji, porabijo za dobrodelne geste. narave ter domačega hladilnika. spopadamo s kuhanjem doma.
»To so ljudje, ki so trenutno v prvih bo- »Vsi domači ustvarjalci, ki kuhate
jnih vrstah in ki se izpostavljajo za nas. doma boste sedaj, ko se za štedilnikom
Zelo pomembno je, da jim izkažemo
spoštovanje in jim poklonimo vsaj delček veliko več ustvarja spoznali, da je kuhin-
tistega, kar v tem trenutku ne moremo us- ja lahko ena čudovita in krasna stvar. Za-
tvarjati v gostilnah. Smo profesionalni ku- pomnite pa si le eno: uporabljajte naravo,
harji, znamo delati, imamo voljo in ener- naravna živila. Poglejte kaj prideluje vaš
gijo in prav je, da jo posvetimo tistim, ki sosednji kmet in kupujte lokalno,« je sve-
so najbolj ogroženi,« še dodaja Ojsteršek. toval Ojsteršek.
Mi pa smo pokukali tudi pod pokro- Izziv pa z Oštirko nikakor ni bil
vke in preverili, kaj je tisto, kar so pri- zaključen. Miran je namreč nominiral
Za to dobro delo smo izvedeli tudi mi pravili in ugotovili, da je meni zajemal še enega kuharskega kolega, Laščana,
in z Miranom Ojsterškom spregovorili o marinirano svinjsko ribico, pečeno in to- Marka Pavčnika, lastnika Pavusa. Pogum
tem, kdo je idejni vodja izziva in kako je plotno obdelano v sous-vidu. Zraven so in dobrodelnost lahko sejete kjerkoli in
sploh prišlo do akcije. pripravili najstarejše italijanske testenine našim zdravnikom, policistom in pros-
»Ideja se je porodila pri mojemu ku- fregolo ter ajdovo kašo z divjimi zelišči tovoljcem pomagate tudi s kuhalnico v
harskemu prijatelju Iztoku Gumzeju, ki kot so divji šparglji, čemaž, divji hme- roki!
je ob vseh naših Facebook objavah, kjer lj. Za konec so postregli tudi solato iz Špela Juhart,
smo objavljali, kako kuhamo doma rekel, domačega radiča, regrata in motovilca z MMC TV Laško
da bi vse to prenesel v živo do ljudi, ki so njihovo domačo slanino. Foto: Jurij Šuhel
DELAVCE ZD LAŠKO RAZVESELIL TUDI MARKO PAVČNIK
»Užitek je srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim
storil kaj dobrega.« je zapisal Jean de La Bruyère.
Le-to je lahko doživel nominiranec kuharskega izziva Marko
Pavčnik, ki je nadaljeval pozitivno gesto Mirana Ojsterška, ki
je s pripravo malice razveselil zaposlene v Zdravstvenem domu
Laško, RK Laško in na Policijski postaji Laško.
Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus na gradu Tabor,
je 10. aprila dopoldan polepšal že tako preobremenjenim de-
lavcem Zdravstvenega doma Laško, ki s svojim trdim delom in
požrtvovalnostjo bijejo boj z epidemijo. Naši »zdravstveniki« so
namreč pomagali tudi v žarišču okužb, v Šmarju pri Jelšah, kar
priča o njihovem požrtvovalnem odnosu, ki si zasluži veliko več
kot samo spoštovanje.
Drobne pozornosti so se zasluženo razveselili tudi na Veliki
petek, kjer je Marko Pavčnik zanje pripravil prav poseben brez- Utrinke prekrasnega dne, ki ga je obarvala dobra gesta na-
mesni meni. šega kuharja ter nasmehi na zgaranih obrazih naših »angelov v
Spomladansko svežino je pričaral preko francoske zelenjavne belem« si lahko ogledate na fotografijah, ki jih je na terenu ove-
pite »Quiche« z omako iz divjih zelišč, medtem ko je zdravstve- kovečil Jurij Šuhel.
nemu osebju sladke nasmehe na obraz prinesla sladica Creme Špela Juhart, MMC TV Laško
caramel z jagodami. Foto: Jurij Šuhel
54