Page 26 - LaskiBilten_st99_NR
P. 26
STIK
Pivocvetni potep po Laškem
Doživetje inovativnega kmetijstva na Domačiji Slapšak
Poprtnik ali božični kruh
ima po ljudskem verovanju zdravilno moč.
Na mizi je skozi vse tri božične praznike
- do svetih treh kraljev.
Za njegovo pripravo sta certifikat kakovosti znamke
Okusiti Laško prejeli
kmetija Kozmus iz Paneč
in kmetija Krokarca iz Čimernega.a.
Doživetje Čaša nesmrtnosti na Aškerčevi domačiji
povezovanje in aktivno doprinašali k prehranski samooskr-
bi in promociji znamke Okusiti Laško. Bodisi kot ponudniki
bodisi kot kupci. Naše skupno prizadevanje za krepitev kratkih
dobavnih verig, povečevanje obsega certificiranih prehranskih
in rokodelskih izdelkov ter trajnostne gastronomije je bilo kot
dobra praksa prepoznano tudi v širšem slovenskem prostoru.
V letu 2023 smo znamko nadgradili s tremi certificiranimi
doživetji z lokalno gastronomsko noto, ki so bila podrobneje
predstavljena v prejšnji številki biltena. Primerna so tudi za
obdarovanje.
Vabimo vas, da v letu 2024 našo zgodbo s skupnimi močmi
nadgradimo tudi s certificiranimi gastronom-skimi priredit-
vami in nastanitvami.
Da boste konec leta doživeli na kar najlepši način, predlaga-
mo, da prehranske in rokodelske izdelke s certifikatom kakovo-
sti znamke Okusiti Laško vključite tudi na praznično obloženo
in pogrnjeno mizo.
Na potepu po Prazničnem Laškem www.lasko.info in Pra-
vljičnih Rimskih Toplicah pa toplo priporočamo obisk gostin-
skih lokalov, katerih izbrana praznična ponudba je navdušila
strokovno komisijo Akademije Izvorno slovensko. Prepričani
smo, da bo tudi vas. Ekipa KBZ Okusiti Laško
Želimo vam sr(e)čno prihajajoče leto 2024! Foto: Maja Skrbinek in arhiv STIK
26