Page 18 - Laski_Bilten_st75_NR
P. 18
STIK
PODELJENI SO PRVI CERTIFIKATI Okusiti Laško, ki prikazuje laške zgodbe, prejeli certifikate so dokazali, da ima-
OKUSITI LAŠKO ustvarjene skozi prizmo lokalne gastro- jo vizijo, delajo dobro in si želijo razvoja
nomije. Laškega. Turizem se gradi tudi na kuli-
4. decembra je bil v Thermani Laško
dogodek, kjer so bili podeljeni certifika- V nadaljevanju sta bila na dogodku nariki in pri Okusiti Laško je pomembno
ti kolektivne blagovne znamke Okusiti predstavljena tudi dva promocijska vi- tudi to, da najdejo izdelki, pridelki tudi
Laško. dea. pot do porabnikov, kar pa se je že ures-
Vodilni partner v projektu, ki je nas- Razvoj tovrstnih blagovnih znamk je ničilo,« je povedal župan Občina Laško
tal v okviru evropskega projekta Okusi- pomemben zaradi tradicije, domačnosti Franc Zdolšek.
ti raznolikost podeželja, je Občina Laško, in dela v lokalnem okolju. Zaradi novih Certifikate Okusiti Laško je prejelo 39
ostali partnerji so Stik Laško, Therma- zahtev konkurence, se zahteva tudi večja prejemnikov, to so: Žganjekuha Kneja,
na, d. d. in Kmetijsko-Gozdarski Zavod vlaganja, in sicer ne samo v razvoj novih Naravni izdelki Cepuš, Lončarstvo Bu-
Celje. Okusite Laško je nova kolektiv- proizvodov, temveč tudi v povezovanje, ser, Kmetija Kozmus, Jernej Slapšak, Va-
na blagovna znamka, ki združuje in po- promocijo in osvajanje trgov. Kot je v na- lerija Seme, Šolar čebelarstvo, lectarstvo
vezuje. Pod novim krovnim imenom se govoru povedal Damjan Stanonik, držav- in apiturizem, Kmetija Sinkovič, Katka,
nahajajo ponudniki s pridobljenim cer- ni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, Kmetija Kapl, Kmetija Knez, Ribogojnica
tifikatom kakovosti za pridelke, izdelke, gozdarstvo in prehrano je predpogoj za P. A., Ekološka kmetija Zahrastnik, Kme-
jedi in pijače ter storitve. Na dogodku, ki vse to samospoštovanje: »Spoštovanje tija Pr‘ Kofetl, Stanislav Pertinač, Slavko
so ga poleg župana Občine Laško Fran- lastnega dela in hrane, tradicije in znanja. Lešek, Virin, Kmetija Pertinač, Turistič-
ca Zdolška, uprave Thermane, obiska- Spoštovanje slovenskega, spoštovanje lo- na kmetija Pirc, Ekološka kmetija Pri-
li še Damjan Stanonik, državni sekretar kalnega. V zadnjih desetletjih so se spre- mož, Plahtica, d. o. o., Ekološka kmeti-
na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo menile navade in zahteve potrošnikov, ja Očko, Boža Herek, Kmetijska zadruga
in prehrano, Marjan Cukrov, vodja de- danes se potrošniki zavedajo pomena Laško, z. o. o., Thermana, d. d., Terme re-
lovne skupine Slovenija-evropska gastro- varne in kakovostne hrane. Vedno bolj sort, d. o. o., Žganjarstvo Zajec, Kmetija
nomska regija 2021 in dr. Janez Bogataj, so pozorni na območje iz katerega izvi- Pri Klezin, Kmetija Korbar, Ribogojnica
ki je skupaj s Tanjo Lešnik Štuhec (za- ra. Na vedenje potrošnikov vplivajo tudi Ferlič, Kmetija Ključevšek, Kmetija Re-
radi bolezni je žal ni bilo) s svojim zna- okus, promocija, oglaševanje in informa- beršak, Kmetija Aškerc, Kmetija Belej,
njem in izkušnjami pripomogel k izgra- cije kako do te varne hrane.« Andrej Škorja, Barbara Penič, Pivovarna
dnji kolektivne blagovne znamke Okusiti Ustanovitev oziroma vzpostavitev Laško Union, Ekotur, d. o. o, Hiša gastro-
Laško, so bili prvič podeljeni certifikati. nove kolektivne blagovne znamke, ki po- nomije Restavracija Pavus.
Pred podelitvijo so s prerezom traku vezuje ponudnike že ima odjemalce. S Upravljalec blagovne znamke Okusiti
župan Zdolšek, predsednica uprave in tem projektom in njegovim nadaljnjim Laško je STIK Laško.
član uprave Thermane Mojca Lesko- razvojem bomo v Laškem uspeli tudi ob-
var in Dejan Balmazovič v pasaži Ther- držati ljudi na podeželju: »Menim, da gre MKJ
mane odprli stalno razstavo z naslovom za dober projekt. In prav vsi, ki so danes Foto: Rok Deželak
18 18