Page 16 - Laski_Bilten_st77-2020_NR
P. 16
GOSPODARSTVO
sih so le-tega organizirali tudi ob nedeljah. Vsi dogodki - pust,
novo leto, vse se je odvijalo tu, vse je plesalo.«
Otvoritev novega Hotela Špica
Laško je z otvoritvijo novega Hotela Špica pridobilo novo
obličje. Hotel, ki je v marsikateremu Laščanu prebudil nostal-
gijo na stari Hum, je svojo ponudbo s kapacitetami predstavil
7. marca, novemu lastniku pa omogočil vstopiti v velike če-
vlje. Po ocenah publike so bili prvi koraki opravljeni z odliko,
o tem kakšna je nostalgija na stari Hotel in kakšna se jim zdi
ponudba novega, smo za vas poizvedeli na otvoritvi. Sprego-
vorili smo tudi z novim lastnikom Jožetom Sadarjem, ki nam
je objasnil več o investiciji ter sami ponudbi.
28 sob. Dve troposteljni in ostale dvoposteljne, tako da imamo
58 ležišč. Upam, da ne razočaramo gostov in da upravičimo nji-
hova pričakovanja z novo ponudbo.«
Kaj pa je tisto drugačnega od Hotela Hum?
»Ko smo se odločali o nakupu in razmišljali o tem, kaj vse bo
potrebno narediti, smo si rekli: vse ali nič! Prenova zunanjo-
sti in notranjosti, zadostiti delovnim pogojem in hotelu dodati
možnost, da ponovno dobi svojo dušo, za katero si upam trditi,
da je zadnje čase ni imel. Želimo si torej, da bi se gostje pri nas
dobro počutili, saj le tako obojni pridobimo,« še dodaja novi
lastnik.
Hotel Špica, nekdanji Hotel Hum, Henke oziroma Horiak je
bil nekdaj najbolj živahno gostišče. V času, ko je v Laškem vse
živelo. A takrat je bilo vse drugače, drugačni so bili ljudje, ki so
zavestno podpirali dogodke in druženja.
Zanimalo nas je, zakaj so se odločili za takšno investicijo? Novemu lastniku torej želimo vse dobro, saj smo nad ce-
lostno podobo resnično navdušeni, na vas pa je, da boste Ho-
»Odločitev je bila, da najprej prenovimo obstoječo lokacijo. tel Špica obiskovali ter s svojo prisotnostjo turistom sporočali o
Pred tremi leti smo namreč precej detajlno pripravili projekte, njegovi kvaliteti, ki je vsaj po prvih ocenah že izstopil iz sence
potem pa kar tri leta čakali na gradbeno dovoljenje. V tem času starega velikana.
se je gradnja podražila za 40 % in posel tako rekoč enostavno Špela Juhart
»ni več pil vode«. Takrat se je tudi »šušljalo«, da nekdo kupuje Foto: Julija Pristovnik
Hum. Pozanimali smo se ter ugotovili, da smo mi edini poten-
cialni kupci, če bi to le želeli biti. Tako je prišlo do posla, ki smo
ga lanI marca zaključili, kupili hotel in se odločili za temeljito
prenovo. Danes smo ponosni, da je tu dan, ko odpiramo vrata.«
Kakšna pa je ponudba, ki nas čaka?
»Mi smo, kar se tiče peke pic, po kateri smo bili na prejšnji lo-
kaciji poznani kar 27 let, preselili v hotel, preostalo restavracij-
sko ponudbo pa dopolnili in precej spremenili. Hotel ima tudi
16