Page 19 - LaskiBilten_st97_NR
P. 19
PODEŽELJE / TURIZEM
v vzgojno izobraževanih ustanovah, za naj le pogumno začnejo. Vsak začetek je sam pri sebi pokomentiral: »To pa ni Pe-
vse ostale spremembe povezane z opre- težak, pravi pregovor, a ves vloženi trud trovo jabolko!« Pri tem je mislil na ekolo-
mljenostjo šolskih kuhinj in zaposlenimi je tukaj poplačan z višjo kvaliteto šolskih ška jabolka lokalnega dobavitelja iz Bra-
bomo, gledano realno, potrebovali še vsaj obrokov in zadovoljstvom njenih upo- slovč, ki je v aprilu sodeloval pri izvedbi
leto dni. rabnikov. naravoslovnega dne Eko gajbico, prosim!
Učencem 7. razredov je predstavil eko-
Kakšne nasvete, ali priporočila bi dali Ob koncu nam še zaupajte, kaj vas pri loško kmetovanje in izvedel degustacijo
drugim šolam, ali organizacijam, ki že- vašem delu najbolj razveseljuje? različnih sort ekoloških jabolk, suhih ja-
lijo vzpostaviti podobne pobude glede Vedno znova me razveseli, ko vidim, bolčnih krogcev, soka in kisa. Očitno je
vključevanja lokalne hrane v jedilnike? da učenci opazijo razliko v okusu. Pred to prava izkušnja, da se dobri okusi učen-
Ostalim, ki o sodelovanju z lokalnimi kratkim mi je sodelavka dejala, da je sed- cem vtisnejo v spomin.
ponudniki še razmišljajo, bi svetovala, mošolec pri malici ugriznil v jabolko in Alenka Sajovic
V ZDRAVILIŠKEM PARKU LAŠKO ODSLEJ TUDI
GAJ LEGENDARNEGA GORANA DRAGIĆA
Košarkar Goran Dragić, eden najbolj gaju svoje mesto našle štiri okrasne hru-
uspešnih slovenskih športnikov vseh ča- ške. Zasaditev novih dreves poteka pre-
sov, ki v Laškem košarkarski kamp za ot- mišljeno in strokovno, v skladu z arbo-
roke organizira že od leta 2021, je sku- ristično obnovo parka in v sodelovanju z
paj s Thermano Laško ter preostalimi gozdarjem Dušanom Debenakom.
sponzorji in partnerji projekta v skladu s Gogijev drevesni gaj predstavlja traj-
trajnostno filozofijo njegove dobrodelne nostni projekt dobrodelne Fundacije Go-
fundacije v juliju 2023 začel zasajati prav- ran Dragić, Thermane Laško ter drugih
cati Gogijev drevesni gaj. Prvi niz dreves sponzorjev in partnerjev fundacije, na- Košarkar Goran Dragić in Mojca Leskovar, predsedni-
je že zasajen! Kot prve so v Gogijevem menjen opozarjanju na pomen zmanj- ca uprave družbe Thermana, sta zasadila prva dreve-
sa novega Gogijevega gaja.
šanja ogljičnega odtisa, pomena skrbi za
naravo in okolje, v katerem živimo. Skup-
ni cilj vseh deležnikov projekta je Gogijev
drevesni gaj vsako leto razširiti za doda-
tna štiri drevesa, z željo, da bo nazadnje
v tem čudovitem okolju stalo drevo za
vsako od sezon (do leta 2023 jih je bilo
že 15), ki jih je Dragić preživel v najboljši
košarkarski ligi na svetu – Ligi NBA.
Več o projektu Gogijev drevesni gaj in
Thermaninih drevesih prihodnosti naj-
dete na www.thermana.si/aktualno.
Gogijev drevesni gaj – trajnostni projekt Fundacije Gorana Dragića in Thermane Laško, je nastal ob pomoči šte- Nina Pader Topole
vilnih sponzorjev, ki se zavedajo pomena ohranjanja okolja, v katerem živimo.
Foto: Fundacija Gorana Dragića
EKIPA GOSTINSTVA THERMANE PREJELA ZNAK
KVALITETNE HRANE PRAVA IZBIRA
Thermana, d. d., je kot doslej edino mi, hranilno bogata in koristna za zdrav-
zdravilišče prejela znak Prava izbira. je ter da temelji na lokalnih, sezonskih in
NIJZ program Prava izbira vodi skupaj s ekoloških živilih, ki obroku zagotavlja-
Turistično gostinsko zbornico Slovenije z jo višjo prehransko vrednost. Thermana
namenom višanja kvalitete hrane pri tu- kot partner pri nastanku in certificirani
rističnih in gostinskih ponudnikih. Gostinska ekipa Thermane je prejemnica znaka kako-
vosti Prava izbira, ki dokazuje, da je hrana priprav-
Prejeti znak Prava izbira, ob katerem ponudnik kolektivne blagovne znamke ljena v skladu s prehranskimi smernicami, je hranilno
je gostinska ekipa Thermane s strani no- Okusiti Laško čuti posebno odgovornost, bogata in koristna za zdravje ter temelji na lokalnih,
silcev programa prejela posebno pohvalo, da svojim gostom in varovancem v čim sezonskih in ekoloških živilih.
potrjuje, da je hrana pripravljena v Ther- višji meri zagotovi hrano, pripravljeno iz Nina Pader Topole
mani v skladu s prehranskimi smernica- vrhunskih sestavin lokalnega porekla. Foto: Thermana Laško
19