Page 16 - LaskiBilten_st76_NR
P. 16
GOSPODARSTVO
LAŠKO ZLATOROG PREMIKA MEJE klasičnega Zlatoroga varijo tudi Laško Zlatorog 0,0 %, ki je lju-
biteljem piva na voljo od februarja dalje.
Legendarno pivo odslej tudi brez alkohola
Potrošniki izbirajo zdravo, naravno, brez alkohola
Pivovarna Laško širi družino izdelkov brez alkohola s pi-
vom Laško Zlatorog 0,0 %. Po letu intenzivnega razvoja, sode- Trendi v svetu in v Sloveniji kažejo, da vse več odraslih pije
lovanja 30 strokovnjakov in vložku 2,5 milijona evrov so prvo bolj odgovorno in ob ustreznih priložnostih, hkrati pa so po-
polnitev slovesno zagnali 21. januarja letos. zorni na kalorije v hrani in pijači. To je tudi za Pivovarno Laško
Pri nastanku novega izdelka je bilo ključno prepričanje, da je Union izjemna priložnost. Pivo je namreč popolnoma naravna
Zlatorog stvar okusa in ne alkohola, poudarja manager blagov- pijača iz naravnih sestavin, zahvaljujoč novi tehnologiji dealko-
ne skupine Laško Urban Kramberger in ponosno doda: »La- holizacije pa potrošniki lahko zdaj izberejo pivo, ki je popolno-
ško Zlatorog 0,0 % je za Pivovarno Laško
Union nekaj izjemnega, saj pomeni korak
naprej in pooseblja vrednote znamke La-
ško. Pivo, ki vsebuje 100 % Laškega znača-
ja in 0 % alkohola, je na slovenskem trgu
resnično edinstvena pijača.«
Pivovarna Laško je s tem izdelkom raz-
bila mite o brezalkoholnih pivih in ino-
vacija ni naključna. Ekipa strokovnjakov
je po več kot letu dni razvoja in izpopol-
njevanja dosegla vrhunski uspeh. Ustva-
rili so recepturo, ki jo odlikuje osvežujo-
ča hmeljna nota ter za Zlatorog značilna
uravnotežena grenčica.
Kako nastane Laško 0,0 %? Tehnologi-
nja za inovacije v Pivovarni Laško Patri-
cija Randl pove, da Laško Zlatorog 0,0 %
nastaja po prav takem postopku, kot kla-
sičen Zlatorog s 4,9 % alkohola in iz ena-
kih kakovostnih sestavin. Ko pivo dozori,
iz njega izločijo alkohol. Po tem procesu
se ohranijo arome in karakteristika Zla- Legendaren okus, v katerem se skrivajo leta izkušenj, truda in ponosa, a tokrat v različici brez alkohola
toroga, razlika je le v tem, da je popolno-
ma brez alkohola in z manj kalorijami, na ma brez alkohola in vsebuje manj kalorij kot alkoholno pivo ali
kar so laški pivovarji izjemno ponosni. sladke brezalkoholne pijače.
Ključno je bilo obdržati značaj in tradicijo piva, ki ga ljudje
poznajo že od leta 1825, a zdaj v različici brez alkohola. In Pi- Zavezani k odgovornemu pitju
vovarni Laško Union je to uspelo: okus ostaja legendaren in v
njem se skrivajo leta izkušenj, truda in ponosa. V Pivovarni Laško Union so zavezani k odgovornemu pitju,
saj je to ena od šestih ključnih področij njihove trajnostne stra-
Samo najboljše in lokalno tegije ‚Varimo boljši svet‘. To sporočajo z blagovnimi znamkami,
aktivno vlogo pa zavzemajo tudi v partnerstvih s številnimi or-
Laški pivovarji pri svojem delu uporabljajo samo najboljše ganizacijami, katerih ključen element je Zaveza za odgovorno
sestavine: vodo iz okoliških hribov, ječmen, slovenski hmelj in pitje.
laške kvasovke. S temi sestavinami po tradicionalni recepturi
Petra Ilar
Manager blagovne skupine Laško Urban Kramberger poudarja, da je Zlatorog stvar
okusa, ne alkohola Nova podoba na pročelju Pivovarne Laško s pomenljivim sporočilom
16