Page 16 - LaskiBilten_st85_NR
P. 16
TRENUTKE V SVOJEM
ŽIVLJENJU IN JIH ZDAJ
PRENESLI NA KROŽNIKE.
PONOSNI SMO NA LAŠKO
PIVO, TOKRAT GA BOMO
LAHKO PONUDILI TUDI NA
KROŽNIKU. NIČ NAMREČ NE
DIŠI BOLJE KOT VRHUNSKA
LAŠKA KUHNA!” – IZTOK
Letošnji festival Pivo in cvetje GUMZEJ
Laško je bil drugačen, odštekan in
zaznamovan z lokalno kulinariko
Prav nič od letošnjega festivala Pivo in cvetje Laško se ni dalo postaviti v že izdelan in odlično sprejet kalup
njegovih preteklih izvedb. A vendar se je festival glede na okoliščine, v katerih smo se znašli še v času snovanja
njegove vsebine, kar v največji meri približal njegovi dobro znani podobi. Tudi s to simboliko smo vrnili naša
življenja v vsaj približno nekdanjo normalnost. Naredili smo vse, da bi bilo tudi v novih okoliščinah festivalsko PIVO IN ječmenom, hmeljem in zelenjavo, Aurora
doživetje čim bolj skladno z njegovo tradicionalno in priljubljeno podobo, ki vsako leto pritegne na deset tisoče CVETJE KOT hmeljevo peno z zeleno in jabolki,
obiskovalcev v Laško. Pomembno je, da se več kot polstoletna tradicija, ki mesto Laško dela še bolj prepoznavno drobljencem s šalotko, mokro grahom in
in edinstveno, nadaljuje. KULINARIČNO gorčico.
OBOGATEN “PRIPADNOST LOKALNI V Restavraciji Pavus, Grad Tabor Laško
so obiskovalcem ponudili sočen gourmet
FESTIVAL GASTRONOMIJI NI NOVA hot dog, ki ga je sestavljala pivska klobasa
STVAR. KO ZADIŠI PO
PREMIERNO LOKALNEM IN OKUSIŠ s pivom in hmeljem, štručka, čedar omaka
z Goldingom, ocvrta čebula, zelišča ter
PREDSTAVLJEN Z DOMAČNOST NA POPOLNO okisana zelenjava.
PRIPRAVLJENEM KROŽNIKU,
LAŠKO KUHNO TAKRAT SE ZAVEŠ, DA SI
PRIČARAL OKUS LAŠKEGA.” “DOŽIVITE LOKALNI OKUS
– MIRAN OJSTRŠEK LAŠKEGA NA NAJBOLJŠI
Festival Pivo in cvetje je letošnje leto MOŽEN NAČIN. NEKAJ
poskrbel za nadgradnjo kulinarične NAJLEPŠEGA JE NAMREČ
ponudbe. Oba festivalna dneva je PREPLETANJE DIVJE HRANE
občinsko dvorišče gostilo priznana imena IN ELEGANCE, BARV TER
laške kulinarike. Jedi, ki so navduševale OKUSOV, KI SE ZDRUŽIJO
ljubitelje gastronomskih doživetij, so NA KROŽNIKU LOKALNIH
namreč kuharski mojstri pripravljali na SESTAVIN ...” – MARKO
osnovi vrhunskih sestavin lokalnega PAVČNIK
porekla.
Tematika Laške kuhne, kjer so si svoje
brbončice obiskovalci lahko razvajali
9. in 10. julija, je bila tesno povezana s
tradicijo pivovarstva, kar pritiče festivalu,
kot je Pivo in cvetje Laško. Na tematsko
zasnovanih stojnicah so se ob ambientalni
glasbi v soju luči predstavili Restavracija
Pavus, Thermana Laško, Hotel Špica
Laško in Gostilna Oštirka. Hotel špica Laško je na Laški kuhni
Seveda tudi mojstri kulinarike gojijo predstavil Pivovarjev hlebček z zorjeno
posebno ljubezen do lokalnih sestavin, svinjino in kremo temnega piva, ki so
poskrbeli pa so tudi za inovativne krožnike, ga dopolnili še marinirano rdeče zelje,
Seveda je letošnji festival gradil na festivalsko doživetje. Festival Pivo in prinašala ljubezen in odgovornost do ob katerih so brbončice obiskovalcev gorčična omaka s kremnim sirom in
nepozabnem doživetju in je bil, zaradi cvetje je namreč tako lokalne, kot tuje lokalnega. Letošnje leto je bil festival festivala doživele posebno gastronomsko temnim pivom, dimljena čilijeva omaka,
trenutne situacije tudi krajši, z manj obiskovalce razveseljeval s čudovitim namreč zaznamovan z lokalno kulinariko, razvajanje. pražena čebula ter sveža zelišča.
koncerti, manj glasbenimi gosti, a smo ocvetličenjem Laškega, pouličnim kjer se je v sklopu prizorišč premierno Thermana Park Laško je na krožnikih
lahko izjemno ponosni in hvaležni, da vrvežem, Laško pihalno godbo, predstavila Laška kuhna ob spremljavi Gostilna Oštirka se je predstavila s “Z OKUSI LAŠKEGA SMO ponudila svojo Laško medenko,
smo v trenutnih razmerah uspeli izpeljati mažoretami in Bobnarsko skupino Laško, Domačega kotička. Pivovarjevo ponvijo, ki nas je pozdravila ODRAŠČALI, Z NJIMI destinacijsko sladico s pregrete smetane,
nepozabno glasbeno in kulinarično največji poudarek pa sta letošnje leto s suho zorjeno domačo govedino z DOŽIVLJALI NAJLEPŠE