Page 17 - LaskiBilten_st85_NR
P. 17
TRENUTKE V SVOJEM
ŽIVLJENJU IN JIH ZDAJ
PRENESLI NA KROŽNIKE.
PONOSNI SMO NA LAŠKO
PIVO, TOKRAT GA BOMO
LAHKO PONUDILI TUDI NA
KROŽNIKU. NIČ NAMREČ NE
DIŠI BOLJE KOT VRHUNSKA
LAŠKA KUHNA!” – IZTOK
GUMZEJ
PIVO IN ječmenom, hmeljem in zelenjavo, Aurora
CVETJE KOT hmeljevo peno z zeleno in jabolki,
drobljencem s šalotko, mokro grahom in
KULINARIČNO gorčico.
OBOGATEN “PRIPADNOST LOKALNI V Restavraciji Pavus, Grad Tabor Laško
so obiskovalcem ponudili sočen gourmet
FESTIVAL GASTRONOMIJI NI NOVA hot dog, ki ga je sestavljala pivska klobasa
STVAR. KO ZADIŠI PO
PREMIERNO LOKALNEM IN OKUSIŠ s pivom in hmeljem, štručka, čedar omaka
z Goldingom, ocvrta čebula, zelišča ter
PREDSTAVLJEN Z DOMAČNOST NA POPOLNO okisana zelenjava.
PRIPRAVLJENEM KROŽNIKU,
LAŠKO KUHNO TAKRAT SE ZAVEŠ, DA SI
PRIČARAL OKUS LAŠKEGA.” “DOŽIVITE LOKALNI OKUS
– MIRAN OJSTRŠEK LAŠKEGA NA NAJBOLJŠI
Festival Pivo in cvetje je letošnje leto MOŽEN NAČIN. NEKAJ
poskrbel za nadgradnjo kulinarične NAJLEPŠEGA JE NAMREČ
ponudbe. Oba festivalna dneva je PREPLETANJE DIVJE HRANE
občinsko dvorišče gostilo priznana imena IN ELEGANCE, BARV TER
laške kulinarike. Jedi, ki so navduševale OKUSOV, KI SE ZDRUŽIJO
ljubitelje gastronomskih doživetij, so NA KROŽNIKU LOKALNIH
namreč kuharski mojstri pripravljali na SESTAVIN ...” – MARKO
osnovi vrhunskih sestavin lokalnega PAVČNIK
porekla.
Tematika Laške kuhne, kjer so si svoje
brbončice obiskovalci lahko razvajali
9. in 10. julija, je bila tesno povezana s
tradicijo pivovarstva, kar pritiče festivalu,
kot je Pivo in cvetje Laško. Na tematsko
zasnovanih stojnicah so se ob ambientalni
glasbi v soju luči predstavili Restavracija
Pavus, Thermana Laško, Hotel Špica
Laško in Gostilna Oštirka. Hotel špica Laško je na Laški kuhni
Seveda tudi mojstri kulinarike gojijo predstavil Pivovarjev hlebček z zorjeno
posebno ljubezen do lokalnih sestavin, svinjino in kremo temnega piva, ki so
poskrbeli pa so tudi za inovativne krožnike, ga dopolnili še marinirano rdeče zelje,
ob katerih so brbončice obiskovalcev gorčična omaka s kremnim sirom in
festivala doživele posebno gastronomsko temnim pivom, dimljena čilijeva omaka,
razvajanje. pražena čebula ter sveža zelišča.
Gostilna Oštirka se je predstavila s “Z OKUSI LAŠKEGA SMO Thermana Park Laško je na krožnikih
Laško
ponudila
svojo
medenko,
Pivovarjevo ponvijo, ki nas je pozdravila ODRAŠČALI, Z NJIMI destinacijsko sladico s pregrete smetane,
s suho zorjeno domačo govedino z DOŽIVLJALI NAJLEPŠE