Page 22 - LaskiBilten_st96_NR
P. 22
TURIZEM / STIK
Fele. Potekal je tudi izbor za najboljšo predstavitev eki-
pe. Ta naziv je pripadel ekipi PGD Rimske Toplice »Dol-
gi ročniki«, katere člani so Milan Cvek, Matej Božič in
Leon Gal.
Vrhunec sobotnega večera se je pričel z Aktualovo ga-
lamo ter nadaljeval z glasbeno zabavo, ki jo je s svojo
skupino vodila in popestrila pevka Lidija Bačić.
Polno prizorišče in veselo rajanje sta vsekakor dobra
popotnica za pripravo na naslednje leto, ko se v začetku
junija ponovno srečamo v Rimskih Toplicah na festivalu
Rimske so fejst 2024!
Miha Gartner
Foto: Maja Skrbinek
moka, bela koruzna moka, koruzni beli
zdrob, polnozrnat pšenični zdrob, pol-
nozrnat pirin zdrob
Kmetijska zadruga Laško: Laška BBQ
klobasa
Boža Herek: Krpanova laška štručka
OKUSI LAŠKEGA Pekarna Vudi: Vudi štručka
NAVDUŠUJEJO DOMA 6. maja se je, na povabilo Turizma
Podčetrtek, destinacija Laško prvič
IN V GOSTEH udeležila Festivala vina in čokolade v
Podčetrtku. K sodelovanju smo povabi-
Pomladne aktivnosti vključenih v ko- li Medeni butik in čokoladnico Škorja z
lektivno blagovno znamko (KBZ) Oku- medenimi in čokoladnimi dobrotami,
siti Laško so bile številne, zato zaradi med katerimi se večina ponaša s certifi-
omejenosti prostora v biltenu kratko in katom kakovosti KBZ Okusiti Laško. Fe-
jedrnato navajamo zgolj nekatere od njih. stival je potekal že osmo leto in je letos
Vabimo vas, da si detajlnejše prispevke o Domačija Aškerc na Dnevu slovenskih dobrot gostil 50 slovenskih ponudnikov vina in
našem delu ogledate v medijskem središ- čokolade.
ču destinacijske spletne strani www.la- jem in BBQ omako; »Špica sladica« – ja- 11. maja smo po izvedeni okrogli mizi
sko.info. bolčni zavitek s pregreto smetano in ja- z naslovom »Izzivi in ovire pri uvajanju
V Laškem smo v sredo, 12. aprila, bolčno čežano s cimetom; Čokoladni kvalitetnih lokalnih (ekoloških) živil v
gostili člane Lokalne akcijske skupine mousse s temnim pivom šolsko prehrano«, na kateri smo aktivno
UE Ormož, ki so prišli na ogled dobrih sodelovali, za vse prisotne organizirali
praks Lokalne akcijske skupine (LAS) Rimske Terme Resort: Hišna jabolčna kulinarično doživetje lokalnih dobrot
Raznolikost podeželja. Na terenu in v pita s temnim pivom Laško
Kulturnem centru Laško so se seznanili Društvo kmečkih žena Rosa: Pomladna
z nekaterimi do sedaj izvedenimi projek- prsjača, Poletna prsjača, Jesenska prsjača,
ti v okviru LAS Raznolikost podeželja, še Zimska prsjača in Laška prsjača
posebej z aktivnostmi KBZ Okusiti La-
ško. Kmetija Slapšak: sveže gojene gobe – bu-
V torek, 18. aprila, se je v Laški hiši kov ostrigar
odvijalo ocenjevanje strokovne komisi- Kmetija Zeme: sveže gojene gobe – bu-
je Mreže kolektivnih blagovnih znamk, kov ostrigar
vzpostavljenih po modelu Izvorno slo-
vensko. Pozitivno oceno je prejelo vseh Kmetija Krokarca: pecivo Laški vodo-
25 prijavljenih pridelkov in prehranskih mec s Thermaninim butičnim pivom
izdelkov ter vse 4 jedi, postrežene na go- Kmetija Klinar: sveži šparglji, slivova
stinski način. Čestitamo vsem prijavi- marmelada, jagode, maline, bezgov sirup
teljem. Tisti, ki so jedi in prehranske Kmetija Sinkovič: krekerji s pivom La-
izdelke razvili v okviru natečaja za pri- ško
pravo jedi in prehranskih izdelkov z la-
škimi pivi, so obarvani v zeleno: Kmetija Lapornik: orehi (jedrca in celi)
Hotel Špica: Zorjena svinjska rebra s Knez Damijan: polnozrnata pšenična Čebelarstvo Škorja na Festivalu vina in čokolade v
temnim pivom Laško, hišnim krompir- moka, polnozrnata pirina moka, ajdova Podčetrtku
22