Page 23 - Laški bilten številka 102
P. 23

STIK Lašk o
                                                                                                            STIK Lašk o




       Aktivnosti znamke Okusiti

       Laško v okviru Mreže Izvorno

       slovensko


       30. maja je strokovna komisija Akademije Izvorno slovensko, v
       sestavi dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec in mag. Mar-
       lena Skvarča, v Laški hiši in Thermani Laško izvedla ocenjevanje
       za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke
       Okusiti Laško za prijavljene pridelke, prehranske in rokodelske
       izdelke ter jedi in pijače, postrežene na gostinski način.





                                                                     Pivovarska zgodba v pivocvetnem potepu


                                                                    čenja, izjemne kulturne posebnosti ter bogato tradicijo, ki se
                                                                    prepleta s sodobnostjo. Več o dogodku in poteku doživetij v
                                                                    Sevnici si lahko preberete na destinacijski spletni strani www.
                                                                    lasko.info/objave-za-medije.

                                                                    V maju, ki je med drugim posvečen čebelarstvu in osvešča-
                                                                    nju o celiakiji, smo v Stiku na FB Okusiti Laško promovirali
                                                                    odlične prakse naših čebelarjev ter ponudbe LCHF Anja, ki
                                                                    domuje na Orožnovem trgu 7 in navdušuje številne ljubitelje
                                                                    zdrave hrane po Sloveniji. Predstavili smo dobitnike zlatih, sre-
                                                                    brnih ter bronastih nagrad z dogodka Dobrote slovenskih kme-
       Predstavitev in okušanje dobrot Pivocvetnega potepa po Laškem  tij in nove mednarodne dosežke Žganjekuhe Kneja. Spremljali
                                                                    in objavljali smo odlično promocijo znamke Okusiti Laško, ki
       Na letošnji razpis je prispelo 39 prijav. Strokovna komisi-  jo nekateri člani znamke predano izvajajo na sejmih in priredi-
       ja je bila zelo pozitivno presenečena nad razmeroma ve-      tvah širom Slovenije, omenimo le kmetijo Pr‘Kofetl ter Čebelar-
       likim številom kakovostnih izdelkov. Med njimi je bila cela   stvo, lectarstvo in apiterapijo Šolar. Vsak petek smo vas vabili
       vrsta vrhunskih, tako na rokodelskem področju, kjer so pose-  k nakupu vrhunskih čebeljih pridelkov in medenih ter čokola-
       bej izpostavili leseni nakit, ki ga ustvarja gospa Valerija Seme,   dnih izdelkov Medenega butika in čokoladnice Škorja v novi
       kot na področju živil in živilskih izdelkov, kjer so posebej iz-  prodajalnici  lokal-
       stopali siri, skuta in sirotka z Aškerčeve domačije. Kot primer   nih dobrot v Debru.
       odlične uporabe tradicije na sodoben način so bili izpostavlje-  Prijazno vas vabi-
       ni darilni paketi Laške hiše, ki temeljijo na dediščini krancelj-  mo  k  spremljanju
       pinta.  V  nadaljevanju  je  komisija  ocenjevala  tri  jedi,  postre-  FB  Okusiti  Laško
       žene na gostinski način, in prav vse tri – močnik s pregreto   tudi v prihodnje.
       smetano  in  peteršiljem  (prijavitelj  jedi  je  Društvo  kmečkih   Brez   usklajene
       žena  ROSA,  slastni  močnik  pa  je  pripravila  njegova  predse-  ekipe in pozitivne
       dnica Marjanca Deželak) ter sladička medenička in Laški pes   energije  ni  zado-
       (prijavitelj je STIK) so prejele pozitivne ocene. »Kvalitetne lo-  voljivih   rezulta-
       kalne sestavine in z ljubeznijo začinjena priprava je recept za   tov, zato se ob za-
       odlično jed,« je poudarila gospa Marjanca. Slednje je bilo   ključku  prispevka
       razvidno tudi pri ocenjevanju jedi in pijač, postreženih na   vsi sodelujoči v iz-
       gostinski način, ki so jih pripravili in postregli v Thermani   gradnji,  upravlja-
       Laško, ocenjeni pa so bili z odlično oceno. Podrobno poročilo   nju   in   razvoju
       z ocenjevanja bomo objavili po prejemu uradne potrditve za-  znamke     Okusiti
       pisnika strokovne komisije na destinacijski spletni strani.  Laško  zahvaljuje-
                                                                    mo  Poloni  Zorko,
       13. maja je Mreža Izvorno slovensko organizirala strokov-    ki  je  z  začetkom
       no ekskurzijo v dve partnerski destinaciji - Laško in Sev-   junija  odšla  na  Marjanca Deželak in njen močnik s pregre-
       nica,  v  okviru  katere  so  si  koordinatorji  kolektivnih  bla-  novo   poslovno  to smetano
       govnih znamk, oblikovanih po modelu Izvorno slovensko,       pot.  Njeno  uspeš-
       ogledali  primere  dobrih  praks  KBZ  Okusiti  Laško  in  KBZ   no delo v okviru znamke in v okviru Mreže Izvorno slovensko
       Sevnica Premium. Udeleženci strokovne ekskurzije so najprej   je pustilo trajen pečat, zato upamo, da se bo naše poslovno
       obiskali Laško, kjer so v Laški hiši okušali že omenjeni močnik s   sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje.
       pregreto smetano in peteršiljem. Sledilo je vodeno certificirano
       doživetje  Pivocvetni  potep  po  Laškem,  na  katerem  so  gostje   Prijetno poletje vam želi ekipa znamke Okusiti Laško.
       skozi okušanje termalne vode, medu in piva s prigrizki iz Re-
       stavracije Pavus in Thermane Laško ter animacijo s pivovarjem                                           Foto: Rok Deželak
       med sprehodom po mestu odkrivali številna zelena presene-

                                                                                                                            23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28